Reseprogram

RESEPROGRAM ( Ändringar kan ske efter era behov och önskemål.)

DAG 1.

Ankomst på natten ( från flygplatsen direkt till Toubab Diallaw: ca 2 mil söder om Dakar – huvudstaden)

DAG 2.

Promenad och rundvisning av destinationen efter frukosten. Glöm inte ta med badkläder!

DAG 3.

Tid för lite avkoppling, fria möjliheter. På eftermiddagen rör vi oss mot en utflykt mot Dakar, huvudstaden, för två övernattningar på omtalat hotell.

DAG 4.

Stadsrundtur i Dakar- marknader, muséum, servärdigheter och självklart tid för bad. På kvällen blir det konsert med kända senegalesiska musiker.

DAG 5.

Dagsutflykt till slavön Gorée där det finns museum, konst och mycket annat. På eftermiddagen rör vi oss tillbaka mot Toubab Diallaw.

På kvällen i Toubab Diallaw blir det nyårsfirande på hotellet, i kulturanläggningen Sobo Bade.

DAG 6.

Strandliv, tid för avkoppling, fria möjliheter i Toubab Diallaw. Middag på stranden hos Nabou med öppen eld och musikunderhållning från artist som spelar kora, gitarr och sjunger.

DAG 7.

Dagsutflykt till den rosa sjön där salt till hela Senegal produceras. Det är också slutdestinationen på Paris- Dakarrallyt och vi kommer att besöka målbanorna. I närheten ligger också ”Sköldpaddebyn” med många olika arter av sköldpaddor, en del är nykläckta och andra över 40 år gamla. På vägen hemmåt passerar vi Rufisque som är kända för sina tyger.

DAG 8.

Tur med hästkärra eller till fots till någon sererby runtom Toubab Diallaw ( Daga, Mbayar ou Samkéth). Folkgruppen Serer bor i skogen och arbetar med jordbruk och boskapsuppfödning.

DAG 9.

Besök i Bandia djurpark och sedan vidare till Joal, ca 10 mil från Toubab Diallaw. Här föddes Léopold Senghor, Senegals förste president. Det är en Sererby som domineras av fiskare och är Senegals näst största fiskehamn. Det största turistmålet är kyrkogården som är den enda i Senegal där både kristna och muslimer begravs.

Möjligheter att åka via Sali för att shoppa är möjligt.

DAG 10.

Strandliv, tid för lite avkoppling, fria möjliheter i Toubab Diallaw. Mysig avskedsmiddag med artist. Det kommer serveras färsk fisk som vi sedan grillar på kvällen i trädgården.

Transfer mot flygplats gäster som bokat för 10 dagar.

DAG 11.

Strandliv, tid för lite avkoppling, fria möjliheter i Toubab Diallaw

På eftermiddagen åker vi till Saint Louis

Saint-Louis är en stad i nordvästra Senegal, på en liten ö och halvö i Senegalflodens mynning i Atlanten. Staden är administrativ huvudort för regionen Saint Louis och har cirka 180 000 invånare.

Staden är ett handelscentrum, och har sedan 1990 ett universitet. Berömda byggnader är ett guvernörspalats från 1700-talet och en katedral från 1828

Fransmännen anlade 1659 fortet Saint-Louis på en ö i Senegalfloden, som sin första stödjepunkt i Afrika. Innan européerna anlände var ön obebodd. Engelsmännen ockuperade ön vid tre tillfällen1693, 1779 och 1809-1817.

I början av 1800-talet hade bosättningen omkring 8 000 invånare, men från mitten av 1800-talet växte staden, och den blev Senegals huvudstad 1872 och Franska västafrikas huvudstad 1895. Under denna tid utvecklades Saint-Louis till ett viktigt ekonomiskt och kulturellt centrum, kanske framför allt beroende på att det rådde fred i området. Trots detta förlorades statusen som Västafrikas huvudstad 1902, och 1957 upphörde Saint-Louis även att vara Senegals huvudstad. Det innebar att den franska militären försvann från ön, liksom den största delen av den franska befolkningen.

DAG.12

En till dagsutfykt till Saint Louis för rundvisning, shopping och jazzklubb.

DAG.13

Utflykt till Djoudj, fågelparken som är ett UNESCO världsarv. Sedan hemresa till Toubab Diallaw

DAG.14

Strandliv, tid för lite avkoppling, fria möjliheter i Toubab Diallaw. Middag på stranden hos Nabou eller hemma

På eftermiddagen gör vi en sista shoppingtur till Rufisque.

DAG.15

Strandliv,tid för lite avkoppling, fria möjliheter i Toubab Diallaw. Middag på stranden hos Nabou med öppen eld och färsk grillad fisk på kvällen. 

DAG.16

Hemresa!

EXEMPEL KOSNAD PER VECKA

1 Vecka……………..4300kr

2 Veckor……………5900kr

3 Veckor……………6900kr

4 Veckor……………7900kr

Priset är exl flygbiljett till Dakar men det ingår tre måltider per dag, utflykter som t ex besök till nationalparken Djoudj, reservatet  Bandia, 

museum i Dakar, dans- och trumkurser, boende och alla resor inom Senegal. Resan betalas en månad innan ankomst till Senegal.
Flygbiljett från Stockholm – Dakar eller Göteborg – Dakar kostar ungefär 7500 SEK och jag hjälper gärna till med er bokningen.

Vid frågor och funderingar, kontakta mig gärna!